Wat ik echt heb gekregen uit het landmark forum is dat wij als mens allerlei verhalen hebben over personsen en situaties en dat deze verhalen je hele leven bepalen, de dingen die je doet, de relaties die je hebt met je familie, vrienden en de mensen om je heen.

De verhalen die ik mezelf vertelde hebben echt een groot deel van het plezier wat ik had kunnen hebben opgeslorpt echter was ik me daar voor het landmark forum niet van bewust.

Zo had ik het verhaal over mijn vader…
Hoe mijn vader op mij over kwam was als iemand die slecht kon communiceren en altijd zat te klagen over de pijntjes die hij had.
En dat hij ons verlaten had toen wij drie jaar oud waren omdat hij liever met andere vrouwen sliep en regelmatig de fles omhelsde.
En dat was het daglicht waarin ik hem zag. Volledig gebaseerd op mijn ervaringen uit het verleden.

In het forum zag ik dat ik er onbewust op uit was mijn vader het leven zuur te maken door onderliggend steeds maar weer een soort van excuus van hem te eisen. Mijn manier om hem volledig te domineren.

Hoe dit in onze relatie zichtbaar was was dat elke keer als mijn vader mij iets wilde leren of een opmerking over mijn gedrag had ik dan weer het verleden oprakelde over alles wat hij wel niet verkeerd had gedaan vroeger in zijn leven met ons! Als ik nu naar me zelf kijk en ik zou een kind van 3 hebben en zelf 25 jaar zijn, dan zou ik echt niet met hem gaan overleggen of de dingen die ik doe wel goed of niet goed zijn…situaties heb je dan gewoon, althans zo dacht ik toen.


Toen ik er in het landmark forum achter kwam dat ik echt bezig was hem van me af te duwen (33jaar lang!) en echt zag hoe niet hij maar IK niet connected was kreeg ik in één keer toegang tot een compleet nieuwe relatie met mijn vader.

Als de dag van gisteren herinner ik me nog dat ik in het weekend dat ik het forum deed mijn vader opbelde om hem te zeggen dat ik heb gezien en mij er bewust van ben waarom onze relatie niet werkte. Ik nam de telefoon op en zei (met een piepklein stemmetje): Pap, ik heb dit weekend een training gedaan waar ik leer om te kijken naar wie ik aan het zijn ben in mijn relaties en ik zie nu waarom onze relatie niet werkt. Hoe het komt dat het steeds een paar maanden goed gaat en er dan weer ruzie is en ik je weer maandenlang negeer alsof je niet bestaat… Wat ik doe is, dat elke keer als jij mij iets probeert bij te brengen ik dan direct in de verdediging schiet en alles wat jij verkeerd hebt gedaan in jouw jeugd tegen je gebruik.. Kun je zien dat dat niet werkt?… Ja, natuurlijk kan ik zien dat dat niet werkt en dat heb ik al lang zo gezien. …Ik was stil en zat te zoeken hoe ik mijn ademhaling kon reguleren… Dat lukte dus niet… Met een nog kleiner stemmetje zei ik tegen hem:” Ik ben bereid dat gedrag helemaal op te geven en ik zou heel graag een nieuwe relatie met je op willen bouwen, zou jij dat nog willen…? Natuurlijk, Je bent toch mijn zoon?! Hier ging ik echt door de grond, deze man had ik 33 jaar lang lopen sarren en negeren… maar hier ontstond een compleet nieuwe relatie en hij was genereus en stond er helemaal voor open om samen aan een nieuwe toekomst te bouwen! Ik was echt beduusd.. pff wat een emoties waren daar aanwezig!

Daarna heb ik hele mooie diepe gesprekken gehad met mijn vader en kon ik echt zien hoe groots en sterk hij eigenlijk was, ook met een heftig verleden met een vader die op zee voer en als ie dan van lang weg geweest thuis kwam zijn 15 jarige zoon geld gaf om op te rotten zodat ie alleen met zijn moeder kon zijn. Zijn moeder was bang en keek toe en wilde eigenlijk het liefste haar zoon ook thuis hebben, een liefdevolle familie zijn zonder alcohol en een agressieve zeebonk thuis, maar ze kon het niet…ze durfde niet op te staan… Met zo’n situatie moest mijn vader leren dealen in zijn jeugd…

Tot op de dag van vandaag ben ik zo blij dat ik het nog heb kunnen bijleggen met hem, dat ik ECHT door mijn eigen inauthenticiteit te onderscheiden een compleet NIEUWE VADER in mijn leven kreeg.

In het Landmark Forum creëerde ik een mogelijkheid voor mezelf, de mogelijkheid van connected zijn en plezier hebben. Hoe mijn vader verscheen binnen deze nieuwe mogelijkheid is als iemand die wijs was, heel goed met zijn handen was, timmeren , fietsen, sporten etc.  die je kon afzetten in een bos en maanden later gezond terug kan keren, waar je geweldige gesprekken mee kunt voeren en ja, ook een mens is zoals jij en ik die af en toe tegen zijn beperkingen aanloopt… Maar dat deed er niet meer toe, ik zag mijn vader nu immers in een nieuw daglicht!
En weet je, mijn vader was niets verandert… die was al die jaren al zo, echter was dat voor mij onzichtbaar…

Na deze pure transformatieve ervaring, van een corrupte niet werkende relatie naar een liefdevolle, gelukkige relatie overleed mijn vader na twee jaar aan een hartstilstand. Hoewel het erg verdrietig was kon ik helemaal zijn met de situatie, ik had per slot van rekening alles met die ouwe uitgesproken wat er uitgesproken moest zijn én heb nog enorm mogen genieten van wie hij wél écht was!

Tot op de dag van vandaag ben ik Landmark super dankbaar, maar vooral de persoon die mij deze cursus toen heeft aangeraden, als hij er niet was geweest was ik er nu nog steeds van overtuigd geweest dat mijn vader een lul van een vent was. Duizendmaal dank is niet genoeg!

Groetjes, Joffry

Één weekendje Landmark Forum en ik had mijn vader terug
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Gmail

Pin It on Pinterest

Share This