Anoniem: Harold

Beperkende gedachten in de relatie van mijn leven.

Samen met Margriet bakten we samen een appeltaart bij haar thuis. We hadden net een maand een relatie. Margriet was een waanzinnig mooie vrouw waar ik al 6 jaar lang verliefd op was voordat wij echt een relatie kregen.

Het was een donkere winteravond ergens in december. Die avond, dat wij aan het bakken waren, was zo ontzettend geweldig, romantisch en mooi. Er was zachte muziek, kaarslicht en we genoten van een glas wijn. Dat was zo geweldig dat de tranen ongeveer van mijn wangen bungelden van blijdschap. Werkelijk, wat hadden we een plezier. Ik weet nog dat ik toen dacht, ‘Dit is te mooi om waar te zijn!’

Na ongeveer een maand vertelde zij mij dat ze de vonk tussen ons miste, dat ze me saai vond en dat zij twijfelde of ze met mij wel een relatie wil. Enkele weken later was de relatie voorbij. Ik begreep niet waarom. Ook Margriet heeft dat nooit echt helder kunnen maken. Totdat ik een maand later in het Landmark Forum zat.

In het Landmark Forum werd iemand door de Landmark Forumleider gecoacht op een relatie die die persoon had. En uit deze coaching zag ik mijn relatie met Margriet.

Wat er gebeurde tijdens die mooie donkere winteravond, toen ik dacht: ‘Dit is te mooi om waar te zijn’, dacht ik tegelijkertijd ook: ‘Hoe kan dat nou, dat een waanzinnig mooie vrouw als Margriet een relatie heeft met iemand als ik, terwijl er veel knappere, intelligentere en betere mannen te krijgen zijn op deze wereld?’

Mijn onbewuste gedachte met Margriet was dus: ‘Hoe lang houdt deze moordvrouw het uit met een waardeloze vent als ik?’ Vervolgens paste ik onbewust mijn gedrag aan. Ik ging alles wat er gebeurde in deze relatie zien tegen het licht dat ik waardeloos ben. Als zij iets tegen mij zei, dacht ik: ‘Oh, oh, nu val ik door de mand, nu gaat zij doorhebben dat ik waardeloos ben en dat een relatie tussen ons niet werkt’. En inderdaad, een maand later was de relatie voorbij.

In het Landmark forum zag ik in één keer glashelder dat dit patroon is wat mij al die jaren had gedwarsboomd om een gezonde relatie te hebben en waarom de vonk tussen mij en Margriet nooit oversloeg. Die negatieve gedachtestroom, dat ik niet goed genoeg zou zijn om net zo als een ander gelukkig te kunnen zijn in een relatie daar heb ik echt jarenlang mee rond gelopen.

Door de coaching en de tools te gebruiken die ik van de landmark forum leider aangereikt kreeg  heb ik mezelf echt opnieuw kunnen uitvinden! Momenteel ben ik al weer meer dan 10 jaar getrouwd met een geweldige vrouw, we hebben samen 2 prachtige kinderen en een heerlijk leven. Natuurlijk komen die ontkrachtende gedachtengangen nog wel eens om de hoek kijken alleen besteed ik er nu geen aandacht meer aan. Ze zijn niet meer van mij maar “ze komen gewoon langs” dat is alles.

Harold

Pin It on Pinterest

Share This