Ruim een jaar geleden, september 2014, heb ik het Landmark Forum gedaan. De reden voor mij om deel te nemen aan dit seminar was tweeledig. Enerzijds ben ik van nature nieuwsgierig en vind ik persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Anderzijds was ik erg geïnspireerd geraakt door de persoon die mij uitnodigde en al jaren seminars via Landmark volgt.

Ik heb er sinds mijn deelname ontzettend veel uitgehaald, kleine en grote dingen. Ik zal mijn persoonlijke top-3 met jullie delen.

Zelfvertrouwen

Voor het Landmark Forum had ik niet veel zelfvertrouwen op het gebied van relaties. Ik maakte mij altijd druk wat men van mij vond. Zie ik er wel goed uit? Doe ik het wel goed? Wat zou ze wel niet van mij denken? Dat waren zomaar een paar random vragen die in mij opkwamen als ik met mensen was.  In het Landmark Forum leerde ik dat mensen altijd wel een mening zullen hebben. De één vind je aardig en de ander niet. Ik heb mijzelf sindsdien steeds meer leren accepteren. Ik kan nu gewoon mijzelf zijn als ik met mensen ben en ik hoef mij niet meer anders voor te doen om aardig gevonden te worden.

Zelfexpressie

In het Landmark Forum leer je hoe gebeurtenissen uit het verleden vaak in je toekomst terug komen. Ik was altijd bang voor ruzie en heb in het verleden meerdere situaties meegemaakt waar vrienden plotseling niks meer met mij te maken wilde hebben. Ik heb op die momenten besloten dat ik beter niks kan zeggen wat mensen mogelijk bij mij weg jaagt. In het Landmark Forum zag ik in dat ik zelfs met mijn beste vriend eigenlijk mezelf niet was. Sinds het Landmark Forum heb ik hier dan ook een grote ommezwaai in gemaakt. Ik zeg meer waar het op staat en ga moeilijke gesprekken niet meer uit de weg. Ik heb van sommige mensen afscheid genomen in mijn leven omdat ik merkte dat we minder gemeenschappelijk hadden dan ik dacht en tegelijkertijd zijn er veel nieuwe en meer waardevolle relaties voor in de plaats gekomen.

Integriteit

Voor het Landmark Forum had ik veel dromen, echter kwam daar meestal niks van terecht. Zodra de minst of geringste weerstand om de hoek kwam kijken stopte ik namelijk al. Na het Landmark Forum zag ik pas in hoe vaak ik mijn afspraken met anderen maar ook met mezelf vaker niet dan wel na kwam. Een grote verandering is dat ik nu veel gedisciplineerder ben in het nakomen van mijn afspraken. Dit geeft meer voldoening en ook zelfvertrouwen wanneer ik in situaties beland waarin ik veel weerstand ervaar. Ik weet nu dat ik niet naar mijn emoties en gevoelens moet luisteren, maar dat mijn woord houden veel krachtiger is en meer voldoening geeft.

Pin It on Pinterest

Share This