Wat is het Landmark Forum?


Eigenlijk is het onmogelijk te beschrijven wat het Landmark Forum precies is.

Waar we het over hebben is een nieuwe leermethode die voor velen nog onbekend is.
We hebben het over een nieuwe technologie. De technologie van het transformatieve leren.
Uit onderzoek is gebleken dat 94% van de mensen die deze transformatieve leermethode hebben gevolgd er blijvend positief resultaat van ondervinden.

Alhoewel het feitelijk onmogelijk is uit te leggen wat iets precies is, zonder het zelf te ervaren zul je dat nooit écht kunnen weten, willen we toch een poging wagen je een gevoel te geven bij wat een cursist heeft ervaren.

De referentie van de directrice van Rainmaker Creative, Billie Guara, geeft wel een heel bijzonder inzicht in wat wat het landmark forum voor haar heeft betekent.

Billie deed ook het landmark forum en schreef er een mooi blog overDoor Billie Gaura:
IS LANDMARK RAAR? – Ja, maar je zou het toch moeten gaan doen:

Ik heb een overmaat aan vragen ontvangen over Landmark en ik bedacht dat een blog post daarover een geweldige manier zou zijn om de onduidelijkheden op te lossen.

Landmark is een op ontologie gebaseerd bedrijf dat een driedaagse (plus een avond) cursus aanbiedt in persoonlijke ontwikkeling. Je kunt erop rekenen dat je zoiets nog nooit hebt meegemaakt.

Op basis van mijn eigen gezonde verstand volgt hier een lijstje met vragen en antwoorden. Het is niet van de medewerkers van Landmark. Het is slechts van mij en ook alleen maar dankzij het feit dat een van mijn belangrijkste waarden nu zelfstandigheid is. Ik heb ze niet aan Landmark voorgelegd en misschien zouden ze er niet achter staan.

Q: Is Landmark raar?

A: Ja, het kwam op mij over als heel erg anders en ongewoon. Ik houd van anders. Ik houd van raar. Er komt niets nieuws van middelmatigheid of van meer van wat je al wist.

Q: Is het hersenspoeling?

A: Je spoelt  allerlei andere zaken dus waarom niet je hersenen? Nee grapje! Nee, natuurlijk is het geen hersenspoeling. Ze stimuleren je om onafhankelijk te zijn en zelf na te denken. Ze bieden je daarvoor enkele handige en fundamentele zaken en vragen je die uit te proberen en te kijken of die bij je passen. Je bent helemaal vrij om te kiezen wat je aanneemt en wat je laat liggen. Ik heb ongeveer 85 procent van wat er werd aangeboden in het Landmarkforum aangenomen, omarmd en gebruikt.

Q: Beklijft het? ( Heeft de training een blijvende impact?)

A: Oh zeker beklijft het. Het wordt je tweede natuur. Je kiest ervoor en maakt het je eigen zodat het bij je gaat horen maar voor mij en vele anderen is een overtuigd ‘JA’ het antwoord. Elke dag weer  doe ik automatisch een beroep op wat ik in het forum heb geleerd, met als resultaat dat mijn leven  beter en leuker is dan ooit tevoren.

Q: Is het gebaseerd op geloof?

A: Nee. Hoewel iedereen die vertrouwen stelt in God je zal vertellen dat ze na het forum vrijer waren te aanbidden en  dat hun band met God sterker werd dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden. Ze hebben het niet over God in het forum. Ze hebben het helemaal niet over religie in het forum. Ze helpen je om je helemaal te verbinden met  WAAR je ook voor kiest. Gezondheid, spiritualiteit, geld, relaties, wat dan ook. En ja, het is werkelijk op alles van toepassing. En je zult begrijpen dat ik dit , komende van een vrouw die ze een studiebol noemen,  niet zo maar even zeg.

Een aanpak die overal op van toepassing is, ‘one size fits all’, doet mijn nekharen te berge rijzen en toch beloof ik dat, wat het ook is waar je je op wilt toeleggen, je dit uit het Landmarkforum kunt halen.

Zoals een zesjarige het zou zeggen; ‘Echt waar’.

Q : is het ingrijpend?

A: Dit is uiteraard persoonlijk maar mijn antwoord is: ’Ja’. Ik zag en hoorde dat weekend dingen die ik nooit zal vergeten. Je groeit niet door in je comfort-zone te blijven zitten. Groei komt voort uit vuur en er waren momenten tijdens het weekend waarop ik wilde dat ik een psychisch brandblusapparaat bij de hand had. Gelukkig kwam de denkbeeldige brandweer niet opdagen want het beviel me om zelf door de vlammen te lopen en het resultaat was fantastisch.

Q: Mag je weggaan als je dat wil?

A: Maar natuurlijk! Ik moet er wel om lachen als mensen zeggen dat ze gehoord hebben dat het niet is toegestaan te vertrekken als je dat wilt. Pfffft. Probeer dat eens bij deze rechtschapen onafhankelijke leeuw en zie dan maar of dan je gebit heel blijft. Natuurlijk is het toegestaan naar de toilet te gaan of de voordeur uit te lopen en terug te komen of de voordeur uit te lopen en niet meer terug te komen. Ja, het is toegestaan weg te gaan. Hoewel, als je instinct je ingeeft te vluchten moet je je wel afvragen waar dit vandaan komt. Dat terzijde, het staat je vrij te vertrekken als je er vandoor wilt gaan.

Q: Is het een sekte of ‘cult’?

A: Hou op. Schei uit. Dat meen je niet. Zoek je de betekenis van woorden wel eens op voordat je ze gebruikt? Laat me je helpen:

Zelfstandig naamwoord: sekte

 • Een systeem van religieuze aanbidding en overgave aan een specifiek persoon of object.
 • Een kleine groep mensen met religieuze ideeën of praktijken die anderen vreemd of geheimzinnig vinden. Een netwerk van ‘ Satanistische sekte’.
 • Een misplaatste of buitenproportionele verering van een persoon of voorwerp.
 • Een persoon of voorwerp dat populair of modieus is, vooral bij een specifieke groep in de maatschappij. ‘Een ‘cult’ film.
 • Synoniemen: obsessie met of fixatie op, manie voor, passie voor, verafgoding van, toewijding aan, aanbidding van.

A: Nee. Landmark is niets van dit alles. Pak in hemelsnaam een woordenboek voordat je met emotioneel beladen woorden gaat smijten. Apple is een ‘cult’ [buitenproportionele verheerlijking van een persoon of ding]. En ik ben er trots op dat ik erbij hoor. Landmark? Nee. Geen cult, geen sekte. Als ze ergens een buitengewone verheerlijking voor voelen is dat voor JOU.

Q: Is het perfect?

A: Dacht het niet! Niet in mijn beleving in ieder geval. Het punt is… we krijgen ieder maar zo’n 100 jaar op deze planeet. Kun je je echt de luxe permitteren om te wachten op het perfecte seminar? En heus: de paar dingetjes waarvan ik zou willen dat ze anders waren aan het Landmarkforum halen het niet bij de voordelen die je uit deze cursus haalt.

Q: Moet ik het doen?

A: Ja ! Er staat je een hele belevenis te wachten. Het is ongelofelijk. Iedereen heeft een verleden en iedereen ervaart een doorbraak als ‘ie daarmee in het reine is. Niet omdat het goed is of slecht, of omdat het gladjes verliep of juist niet, maar gewoon omdat het er is. Het forum zal je helpen je verhalen van de realiteit te onderscheiden. In  veel gevallen had je niet eens door dat je jezelf deze verhalen voorhield als zijnde realiteit. En dan zal je vrijheid ervaren. Neem de regie over je leven terug. Doe het gewoon. Als je al ergens spijt van krijgt is het dat je het niet eerder hebt gedaan. Mijn advies is om het forum in je armen te sluiten.

Q: Zou ik iets anders kunnen gaan doen in plaats van Landmark?

A: Er is niets dat zelfs maar in de buurt komt. In mijn beleving is er niets dat je de inzichten geeft die je krijgt vanuit het forum. Ik ben naar veel te gekke workshops geweest maar niets is zo ingrijpend als wat je uit het Landmarkforum haalt.

Q: Heb je een advies voor iemand die zich heeft ingeschreven om naar het forum te gaan?

A: Ja . Met de woorden van Sheryl Sandberg, schrijfster van het boek ‘Lean in’: Ga ervoor. Ga er helemaal voor. Ik bleef de eerst dag sceptisch wachten tot het kwartje zou vallen. Er is geen kwartje. Doe mee. Motiveer jezelf en ga naar de microfoon. Stel vragen. Als je iets denkt, zeg het! Luid en duidelijk. Tart degene die de cursus geeft. Hou je niet in en hou je niet bezig met je goede manieren. Het is jouw forum. Zorg ervoor dat je alles eruit haalt waarvoor je hebt betaald. Gooi alles eruit en bevrijd jezelf van alles wat je op je lever hebt. En, wat je ook doet, maak het af. Haak niet voortijdig af. Je bent er op vrijdag, zaterdag en zondag en op zondagmiddag lijkt plotseling het licht aan te gaan! Het is een heel proces.

Q: Moet ik verder gaan dan het forum?

A: Geen idee. Ik heb alleen het forum gedaan. Iemand die ik vertrouw heeft me geadviseerd: ‘Ga er heen. Zorg dat je je inzichten  krijgt en stop er dan mee’. Ik heb dat advies ter harte genomen. Ik overweeg wel om de Advanced Course te gaan doen maar verdergaan is een persoonlijke keuze. Doe het of doe het niet.

Tenslotte:

Gebaseerd op mijn eigen ervaringen en de bezorgde vragen die mijn familieleden en vrienden stelden, is het mijn ervaring dat bijna iedereen wel eens iets heeft gehoord over Landmark. Je weet wel van zo’n type waarvan je denkt : ’Wat krijgt hij ervoor als ik het ga doen?’ Ik verzeker je dat er geen vergoeding is. Er is alleen ongelofelijke liefde voor de mensheid. Van een omvang waarvan ik me eerder geen voorstelling kon maken.

In het forum word je je bewust van zo’n helderheid en liefde. Dat zou je voor iedereen die je kent willen. In de drie dagen dat de cursus duurt realiseer je je dat als iedereen op deze planeet de cursus zou volgen er geen oorlog meer zou zijn. Geen familieruzies. Niemand zou het verdriet van het verleden torsen. Er zou geen schuldgevoel zijn en niemand zou anderen de schuld geven. Niet met de vinger wijzen. Geen zelfsabotage. Het is een heel krachtige ruimte om je in te bevinden. Als een bekende je vraagt het forum te verkennen ga er dan niet vanuit dat ze eigenlijk zeggen dat je verknipt bent of dat je de weg kwijt bent. Zij houden van jou en willen je wijzen op hun inzichten. Als er zoiets als verlichting bestaat dan ervaar je dat op de derde dag van het forum.

Billie Guara

Billie Guara

Directrice Rainmaker Creative

Als het creatieve deel van het brein achter het huishouden van het gezin Gaura, tempert Billie haar wervelende derwisj hersenen met uitstekende voeding, meditatie en ontologie.

Billy werkt als schrijver, spreker en weight loss-coach en is de drijvende kracht achter Spokane’s zeer succesvolle Rainmaker Creative.

Bij alles wat ze onderneemt brengt ze haar positieve levenshouding en een flinke dosis creativiteit mee. Het resultaat daarvan is een buitengewoon leuk leven. Billie rust zelden op haar lauweren maar is vrijwel altijd scheppend bezig.

Ze laveert door de stormen van haar loopbaan en gezinsleven met een aan een obsessie grenzende nadruk op semantiek. Met oog voor goede ideeën neemt ze risico’s waar dat verstandig is. Ze draagt eenieder die ze ontmoet een warm hart toe. Het is een plezier om met Billie om te gaan.

Ook bijzonder:

Cursisten aan het woord

Nieuws

 • 4 weken geleden by Landmark Nederland

  Landmark Nederland
  Third Day in the Dutch Landmark FORUM in Amsterdam!
  Third Day in the Dutch Landmark FORUM in Amsterdam!
  4 weken geleden Landmark Nederland
  Tot vanavond, ik wil er bij zijn!
 • 4 weken geleden by Landmark Nederland

  Landmark Nederland
  Reviewing the Landmark Forum in Amsterdam. Had a very special First Day.
  WoW, how powerfull it is!!!
  Reviewing the Landmark Forum in Amsterdam. Had a very special First Da
 • 7 weken geleden by Landmark Nederland

  Landmark Nederland
  How to be extraordinary? Ontdek het en woon een gratis introductie bij over het Landmark Forum! Het bijwonen van een introductie van het Landmark Forum is een gelegenheid om je vragen beantwoord te krijgen. Je krijgt een idee hoe het is om mee te doen, hoe het Landmark Forum werkt en wat je er persoonlijk uit zou kunnen halen. Tijdens het Being Extraordinary Seminar op:
  woensdag 7 maart 19.30 uur tot 22.30 uur (taal Nederlands) Locatie
  Borchland The Place 2B
  Borchlandweg 6-10
  1114 BD Amsterdam-Duivendrecht
  routebeschrijving Tijdens de slotavond van de Landmark Forum
  Taal: Engels (vertaling in het Nederlands mogelijk) dinsdag 27 maart 2018 van 19:30 – 22:45 uur Locatie
  Amsterdam
 • 8 weken geleden by Landmark Nederland

  Landmark Nederland
  How to be extraordinary? Ontdek het en woon een gratis introductie bij over het Landmark Forum! Het bijwonen van een introductie van het Landmark Forum is een gelegenheid om je vragen beantwoord te krijgen. Je krijgt een idee hoe het is om mee te doen, hoe het Landmark Forum werkt en wat je er persoonlijk uit zou kunnen halen. Tijdens het Being Extraordinary Seminar op:
  woensdag 7 maart 19.30 uur tot 22.30 uur (taal Nederlands) Locatie
  Borchland The Place 2B
  Borchlandweg 6-10
  1114 BD Amsterdam-Duivendrecht
  routebeschrijving Tijdens de slotavond van de Landmark Forum
  Taal: Engels (vertaling in het Nederlands mogelijk) dinsdag 27 maart 2018 van 19:30 – 22:45 uur Locatie
  Amsterdam
 • 11 weken geleden by Landmark Nederland

  Landmark Nederland
  "Transformation reaches into our past and gives it dignity."
  Je kan naar relaties kijken als een optelsom van 'gezamenlijk verleden' of zoals David Cunningham hier zo mooi zegt. Relatie kan gebaseerd zijn op dat wat je zegt dat de relatie is, niet omdat je er al bewijs voor hebt, maar omdat jij je Woord eraan geeft en daarop doorbouwen. Lees meer....
  Relationships—A matter of saying
 • 13 weken geleden by Landmark Nederland

  Landmark Nederland
 • 13 weken geleden by Landmark Nederland

  Landmark Nederland
  If music be the food of love, play on. (Shakespeare)
  If music be the food of love, play on. (Shakespeare)
 • 13 weken geleden by Landmark Nederland

  Landmark Nederland
  It's play that helps us do serious things better.
  It's play that helps us do serious things better.
 • 13 weken geleden by Landmark Nederland

  Landmark Nederland
  Wil je nog eens nalezen hoe het Landmark Forum werkt? Ga dan naar : http://www.whatsthed...ark.nl/page4.htm
  What is the deal about Landmark??? Lees er alles over van professionele experts
 • 21 weken geleden by Landmark Nederland

  Landmark Nederland
 • 21 weken geleden by Landmark Nederland

  Landmark Nederland
  Één weekendje Landmark Forum en de relatie met mijn vader transformeerde volkomen! - overlandmark.nl
 • 21 weken geleden by Landmark Nederland

  Landmark Nederland

Pin It on Pinterest

Share This